Over Aduro

Aduro ontwikkelt, verkoopt en produceert houtkachels, hybridekachels en pelletkachels met een modern Deens design. Sinds enkele jaren hebben wij ons gespecialiseerd in technisch geavanceerde kachels met de meest moderne en efficiënte verbrandingsprincipes. We doen geen concessies wat betreft de kwaliteit van onze producten en zorgen er altijd voor dat zowel technologie als esthetiek verenigbaar zijn met de vereisten voor gebruiksvriendelijkheid. In Europa zijn meer dan 400.000 Aduro houtkachels geïnstalleerd.

Aduro is een stabiel en economisch bedrijf dat al jaren goede resultaten laat zien. Om deze reden zijn we al vijf keer geselecteerd als "Gazelle Company". De "Gazelle Prize" eert snelgroeiende Deense bedrijven die continue financiële groei laten zien.

Aduro en het milieu
Alle Aduro houtkachels zijn ontworpen door Deense architecten, voor wie het de belangrijkste taak was moderne en milieuvriendelijke houtkachels te ontwikkelen. We streven ernaar u te helpen het juiste te doen, met milieuvriendelijke verbranding en minimale uitstoot van CO2 en deeltjes. Alle Aduro houtkachels hebben onder andere mechanische regeling van de luchttoevoer en een eenvoudige en schone verbranding. Wanneer de Aduro kachel correct met hout wordt gebruikt, is het een CO2-neutrale warmtebron – gemiddeld bespaart iedere houtkachel ongeveer 4 ton CO2-uitstoot per jaar.

Verwarmen met brandhout genereert constante warmte, omdat bomen tijdens hun groei CO2 opslaan. Wanneer bomen tot ontbinding komen, komt dezelfde hoeveelheid CO2 weer vrij. Tegelijkertijd garandeert Aduro de aanwas van bomen en bossen door bosherstel en duurzaam bosbeheer. Aduro investeert in grote bosgebieden, daar verwachten we jaarlijks een duurzame houtgroei die overeenkomt met het verbruik van zo'n 10.000 Aduro-kachels. U vindt hier (deze pagina is alleen beschikbaar in het Engels) meer informatie over de duurzame bosbouw van Aduro.

Winnaar van EU-milieuprijs
In juni 2018 werd Aduro onderscheiden met de prestigieuze milieuprijs “European Business Award for the Environment” op landelijk niveau. De prijs werd toegekend voor ons innovatieve en duurzame product Aduro Hybrid in de categorie “Productprijs voor duurzame ontwikkeling”. De Europese milieuprijs is een eerbewijs aan de meest milieubewuste bedrijven in Europa en streven naar het bevorderen van innovatieve en duurzame initiatieven. U vindt hier meer informatie over de prijsuitreiking.

Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
In Denemarken en in onze exportlanden heeft Aduro naam gemaakt als leverancier van kwaliteitskachels met een strak en stijlvol ontwerp. Efficiëntie en kostenbewuste processen vanaf de productie tot en met de gebruiker garanderen een goede kwaliteit voor een voordelige prijs. Wij werken continu aan de ontwikkeling van nieuwe kachels, die inspelen op de wensen van gebruikers op het gebied van ontwerp en functionaliteit.