Over Aduro

Het Deense bedrijf Aduro ontwerpt, produceert en ontwikkelt houtkachels,  voorzien van een modern, strak en afgewerkt Deens design. Door de jaren heen heeft Aduro zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van high-tech houtkachels met de meest moderne en geavanceerde verbrandingsprincipes. De kwaliteit van onze producten zijn een belangrijke drijffactor voor ons en we zorgen er voor dat deze altijd overeen komt met de technische en esthetische eisen betreft gebruikersgemak van onze consumenten. In Europa zijn al meer dan 350.000 houtkachels gespecialiseerd. Kortom, Aduro is úw houtkachel specialist.

Aduro en het milieu
De producten van Aduro zijn ontworpen door  bekende Deense architecten.
De opdracht was het ontwerpen van moderne en milieuvriendelijke houtkachels tegen aantrekkelijke prijzen. Aangezien Aduro rekening met het milieu wil houden, zijn al onze houtkachels voorzien van het Noric Swan Eco Label. Dit Scandinavische keurmerk stelt eisen aan partikeluitstoot (>2 g partikel pr. kg hout), productie, efficiëntie en verantwoordelijk stoken. De milieuvriendelijke kenmerken van de Aduro producten zijn eenvoudig te bedienen.
Uiteraard ligt de eindverantwoordelijkheid bij de consument dat er op een milieuvriendelijke en juiste manier gestookt wordt. Wanneer er correct gestookt wordt, is de Aduro houtkachel een Co2 neutrale warmtebron en wordt het milieu jaarlijks een uitstoot van ca. 4 ton CO2 -per kachel - bespaart gebleven. Een uitstekende aanvulling op overige energiebronnen dus!

Degelijke Deense kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen
Zowel in Denemarken, Nederland en als op de rest van de exportmarkt is Aduro bekend als leverancier van kwaliteitskachels in enkel en stijlvolle designs.
Efficiëntie en prijsbewustheid zijn de sleutelwoorden in Aduro’s Value Chain - van productie tot consument – de consument is altijd verzekerd van een product van degelijke kwaliteit tegen een zeer gunstige prijs.
Aduro is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe houtkachels en andere producten, die de eisen van de consument tegemoetkomen, betreft design, kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en prijs.

Gazelle bedrijf van het jaar – 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015
Aduro is al vierde jaar lang verkozen tot Gazelle van het jaar. Slechts één op de vijf Gazelle’s is er in geslaagd om twee keer op de lijst voor te komen! Gazelle is een term die Børsen (Deense krant) gebruikt voor bedrijven die aan bepaalde eisen voldoen betreft groei en economische stabiliteit over een periode van 4 jaar. Er wordt elk jaar een Gazelle bedrijf gekroond. De eerste indeling vond plaats in 1994.