Over Aduro

Aduro ontwikkelt, produceert en verkoopt houtkachels, hybridekachels en pelletkachels, en heeft zich met succes in de top vijf van de grootste fabrikanten van houtkachels in Europa gevestigd. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van hightech kachels met moderne verbrandingsprincipes die bovendien gebruiksvriendelijk zijn. Onze innovatieve oplossingen hebben geleid tot patenten op diverse producten, en het is onze visie om op de markt voorop te blijven lopen. Wij sluiten geen compromissen als het gaat om de kwaliteit van onze producten en streven er steeds naar esthetische vormgeving te combineren met aantrekkelijke prijzen. Daarom hebben al meer dan 450.000 Europeanen al een Aduro kachel in huis staan.

Winnaar van EU-milieuprijs
In 2018 werd Aduro onderscheiden met de prestigieuze milieuprijs “European Business Award for the Environment” op landelijk niveau. De prijs werd toegekend voor ons innovatieve product Aduro Hybrid in de categorie “Productprijs voor duurzame ontwikkeling”. De Europese milieuprijs is een eerbewijs aan de meest milieubewuste bedrijven in Europa en streven naar het bevorderen van innovatieve en duurzame initiatieven. U vindt hier meer informatie over de prijsuitreiking.

Aduro en het milieu
Al onze kachels beantwoorden aan de gestelde eisen van de Europese milieuverordening Ecodesign 2022. We streven ernaar om het u zo makkelijk mogelijk te maken om correct te branden en tot een schonere verbranding te komen met een minimale uitstoot van CO2 en fijn stof. Daarom hebben we al onze houtkachels en hybride kachels o.a. uitgerust met een automatische regeling van de luchttoevoer. 

Daarenboven verzekert Aduro ook de aanplanting van bomen de aanwas van bomen en bossen door bosherstel en duurzaam bosbeheer. Aduro investeert in grote bosgebieden, daar verwachten we jaarlijks een duurzame houtgroei die overeenkomt met het verbruik van zo'n 10.000 Aduro-kachels. U vindt hier meer informatie over de duurzame bosbouw van Aduro (deze pagina is alleen beschikbaar in het Engels). 

Duurzame initiatieven
Aduro heeft een hele reeks duurzame initiatieven: Wij recyclen plastic afval uit Deense huishoudens om het kunststoffen rookkanaal te produceren voor de Aduro hybridekachels evenals het kunststoffen inzetstuk voor onze Ø45-houtkorven. Wij kiezen herbruikbare materialen zoals keramisch glas en staal voor de productie van de kachels, en we hersmelten al het metaalafval uit de productie tot bruikbare onderdelen – bijv. gietijzeren roosters. Wij hechten waarde aan hoge kwaliteit. Daarom hebben Aduro kachels een gemiddelde levensduur van ca. 20 jaar. We garanderen zelfs de beschikbaarheid van originele reserveonderdelen gedurende 10 jaar, zodat u uw kachel gemakkelijk en langdurig kunt onderhouden. Is de tijd gekomen om uw kachel te vervangen, dan moedigen wij u aan om de materialen op soort gesorteerd te verzamelen en in te leveren bij een milieustraat zodat ze elders van nut kunnen zijn. 

Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs
In Denemarken en in onze exportlanden heeft Aduro naam gemaakt als leverancier van kwaliteitskachels met een strak en stijlvol ontwerp. Efficiëntie en kostenbewuste processen vanaf de productie tot en met de gebruiker garanderen een goede kwaliteit voor een voordelige prijs. Wij werken continu aan de ontwikkeling van nieuwe kachels, die inspelen op de wensen van gebruikers op het gebied van ontwerp en functionaliteit.