Recht op klacht Aduro hybride en pelletkachels

Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe Aduro hybridekachel of pelletkachel!

2 jaar recht op klacht

In overeenstemming met het consumentenrecht geldt het recht op klacht gedurende twee jaar na de datum van aankoop van de kachel*. Het aankoopbewijs met datum dient als bewijs.

Om de werking te verbeteren en te zorgen voor efficiënte en schone verbranding, kan het zijn dat voor een pelletkachel de toevoer van verbrandingslucht of de spiraal van de pellettoevoer moet worden aangepast. In de Aduro Cloud kunnen servicepartners van Aduro A/S alle Aduro houtkachel controleren en aanpassen. Dit is uiteraard alleen mogelijk als de houtkachel via een WLAN met de cloud is verbonden. Aduro A/S kan daarom bij klachten over de verbranding of de werking niet direct afhandelen wanneer de houtkachel niet online is.

Wanneer u problemen heeft uw houtkachel met het internet te verbinden, kan dat aan het lokale WLAN, het netwerk, de router of de telefooninstellingen liggen. Op adurofire.de vindt u ondersteuning voor WLAN – hoewel het niet de verantwoordelijkheid van Aduro A/S is te zorgen voor de verbinding. Voordat u uw klacht online indient bij Aduro AS, kunt u een servicebezoek boeken om de houtkachel met het internet te verbinden.  Enkele Aduro-dealers bieden in dergelijke gevallen ook hulp aan.

U heeft in principe geen recht op bezwaar voor:

  1. Schade die is terug te voeren op onjuiste installatie of verkeerd gebruik van de kachel, bijv. oververhitting, gebrek aan onderhoud aan de kachel (hieronder het verplichte servicebezoek).
  2. Afneembare en slijtageonderdelen (vermiculiet, glas, afdichtingen, rails, gelakte oppervlakken, ontstekingsstang, sensoren/contacten, brandkegel en gietijzeren rooster), omdat dergelijke schade het gevolg is van dagelijks gebruik. Deze onderdelen kunnen worden vervangen en zijn als reserveonderdelen in ons shop www.aduroshop.com verkrijgbaar.
  3. Schade als gevolg van elektrischer overbelasting, condenswater in en rond de schoorsteen, te veel of te weinig schoorsteentrek en gebrek aan onderhoud/reiniging.
  4. Schade aan de kachel die is veroorzaakt door inwerking van buitenaf, of schade die de kachel aan andere objecten heeft veroorzaakt.

HIER VINDT U MEER INFORMATIE

*Houd er rekening mee dat het recht op klacht geldt overeenkomstig het consumentenrecht in het land waar de kachel is gekocht. Wordt de kachel naar een ander land of een andere regio gebracht, ver van de dealer waar de kachel werd gekocht (bijv. naar een eiland), dan kunnen we de servicemogelijkheden voor de kachel niet garanderen. De kachel moet altijd worden gekocht in het land of de regio waar hij zal worden geplaatst.