Winnaar van EU-milieuprijs 2018

2018 nam Aduro A/S de prestigieuze milieuprijs European Business Award for the Environment in de categorie Duurzame producten en diensten in ontvangst. De prijs werd toegekend voor het innovatieve en duurzame product Aduro Hybrid.

Directeur Christian Skovbo is blij en vereerd met de prijs: "Het is voor onze een grote erkenning om zo'n vooraanstaande onderscheiding te winnen. We hebben hard gewerkt aan het maken van een product dat de ongemakken van een houtkachel wegneemt en dat tegelijkertijd de grootste wensen en dromen van de gebruiker voor kachels in vervulling laat gaan."

Het nuttige met het gezellige verenigen
Het resultaat was Aduro Hybrid. Een kachel die makkelijk en efficiënt verwarmen met pellets combineert met de gezellige sfeer van echte houtblokken. Je kunt genieten van de vlammen wanneer je brandhout brandt. De pellets zijn daarentegen zeer handig wanneer je bijvoorbeeld de hele nacht wilt stoken, waarbij de kachel zelf zorgt voor de toevoer van pellets. De Aduro Hybrid beperkt bovendien de emissies aanzienlijk in vergelijking met zelfs de beste houtkachels. De CO-emissie wordt met de pelletfunctie gereduceerd met 97%, de OGC-emissie wordt gereduceerd met 91% en de geluidsemissie neemt af met 59%.

Bovendien wordt de hybridekachel automatisch bediend met een app. Met de app is het mogelijk om de kachel aan te steken, ook als je niet thuis bent. De temperatuur kan worden ingesteld op het gewenste niveau en je kunt steeds de verbranding in de gaten houden. Aduro heeft hieraan bijgedragen met hun kennis over houtkachels en moderne verwarmingstechnologie. 

Een unieke samenwerking 
Voor het maken van de Aduro Hybrid moest gebruik worden gemaakt van een nieuwe en andere technologie. Daarom nodigde Christian Skovbo andere vakmensen uit om de kachel samen met Aduro te ontwerpen. Een Deense producent van pelletketels, NBE, heeft bijgedragen met kennis van pelletketels, Aduro heeft hieraan bijgedragen met hun kennis over houtkachels en moderne verwarmingstechnologie, en de ontwerper Casper Storm moet ervoor zorgen dat de kachel een strak Scandinavisch ontwerp kreeg.

"We hebben een grote innovatieve sprong gemaakt. We hebben innovatie op innovatie gestapeld, en dan gaat het los," zegt Christian Skovbo.

Over de European Business Awards voor het milieu
Met de milieuprijzen van de EU worden de meest milieubewuste bedrijven in Europa bekroond. De prijzen hebben als doel het stimuleren van innovatieve en duurzame initiatieven. De prijzen worden om de twee jaar uitgereikt in vier verschillende categorieën: milieubeheer, duurzame producten en diensten, duurzame processen en internationale bedrijfssamenwerking.

TOP