Waarom u in een houtkachel zou moeten investeren

Er zijn veel redenen om in een houtkachel te investeren. Lees hier de belangrijkste voordelen van het bezit van een houtkachel.

De houtkachel zorgt voor leveringszekerheid

Door de ontwikkelingen en prijsstijgingen van de voorbije jaren zijn alternatieve verwarmingsbronnen zoals houtkachels alleen maar relevanter geworden. Moderne houtkachels zijn efficiënt en kunnen (afhankelijk van het model) tot 140 m2 verwarmen. Dit betekent dat u minder dure warmte van uw primaire warmtebron nodig heeft en u uw houtkachel als aanvullende warmtebron kunt gebruiken. Bovendien heeft de houtkachel geen elektriciteit nodig en kan de kachel altijd warmte leveren, zelfs als de stroom uitvalt. Hierdoor biedt de houtkachel leveringszekerheid, evenals een mooie flexibiliteit als de prijzen voor verwarming en elektriciteit zouden gaan stijgen.

Hout stoken is goedkoop verwarmen

Een houtkachel is ook een goede investering omdat verwarmen met hout goedkoop is. Het Deense technologie-instituut DTI heeft verschillende onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat hout aanzienlijk goedkoper is dan andere warmtebronnen. 

Bovendien is de verbrandingstechnologie van houtkachels de laatste decennia flink verbeterd. Dit betekent onder meer dat nieuwe moderne kachels efficiënter gebruik maken van hout en uw houtverbruik met wel 40% kunnen verminderen. Als u overweegt uw oude houtkachel te vervangen door een nieuwe kachel met moderne automatisering, kunt u de terugverdientijd van de nieuwe kachel berekenen door op de onderstaande link te klikken.

BEREKEN DE TERUGVERDIENTIJD

Nieuwe en verbeterde verbrandingstechnologie

De technologie in moderne houtkachels is ontworpen om de verbranding te optimaliseren en het voor u gemakkelijker te maken op de juiste manier te stoken. Ter vergelijking: een nieuwe houtkachel van vandaag stoot 70% minder deeltjes uit dan een nieuwe houtkachel uit 2005. De verbetering is zo opmerkelijk dat de meeste moderne houtkachels niet alleen voldoen aan de in de wet vastgestelde grenswaarde voor de uitstoot van deeltjes, maar dat de uitstoot zelfs aanzienlijk lager is dan de grenswaarde (bron: DAPO). Zorg er gewoon voor dat u droog hout van goede kwaliteit gebruikt en stook volgens de instructies. De kachel doet dan de rest.

LEES OVER ADURO EN HET MILIEU

Een houtkachel is eenvoudig te onderhouden

Een houtkachel is gemakkelijk in gebruik en vergt minimaal onderhoud. Zorg er alleen voor dat u overtollige as verwijdert, de luchtkanalen af en toe schoonmaakt en de versleten onderdelen vervangt door nieuwe wanneer dat nodig is, dan gaat uw houtkachel jarenlang mee. De houtkachels van Aduro hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 20 jaar.

De houtkachel zorgt voor een gezellige sfeer

Zittend voor een brandende houtkachel en genietend van het knisperende geluid en de prachtige kleur van de vlammen ontstaat er een gezellige en rustgevende sfeer waarin iedereen kan relaxen. Voor veel bezitters van een houtkachel is het vooral de gezelligheid rond de brandende houtkachel die deze tot een onmisbaar onderdeel van het huis maakt. Wetenschappers hebben zelfs geconcludeerd dat een regelmatige hoeveelheid gezelligheid bij de kachel de bloeddruk kan verlagen en zo stress kan voorkomen.

BEKIJK ALLE ADURO HOUTKACHELS HIER

TOP