Aduro pelletkachels

Snel en eenvoudig verwarmen van uw huis 

Aduro pelletkachels combineren modern Scandinavisch design met maximaal thermisch comfort en innovatieve technologie. U heeft zicht op de vlammen zonder brandhout te hoeven hanteren. U hoeft alleen de kachel te vullen met pellets, en na enkele minuten kunt u vlammen zien en van de warmte genieten. Op alle modellen is er een optie om de ventilator lager te zetten of uit te schakelen als u een moment stilte wenst. 

Pelletkachels kunnen op wekelijkse basis worden geprogrammeerd en functioneren als de primaire warmtebron of als een goede aanvulling op andere warmtebronnen. 

Voordelen van Aduro pelletkachels 

  • Deens design 
  • Efficiënte verwarming
  • Gebruiksgemak dankzij het aanraakscherm van de kachel. Met de Aduro wifi-module kunt u de kachel altijd en overal via de app bedienen. 
  • Eenvoudig vullen met pellets 
  • Eenvoudige reiniging en onderhoud
  • Verschillende modellen zijn luchtdicht en kunnen worden voorzien van buitenlucht
  • Optie voor externe luchttoevoer 

Meer warmte voor uw geld

Omdat er elke minuut meerdere keren brandstof wordt toegevoerd in de Aduro pelletkachel, zal de verbranding altijd beter zijn dan in traditionele houtkachels, waarin om het uur moet worden bijgevuld. Hierdoor is de energie-efficiëntie hoger.

Pellets of brandhout?

Het grote verschil tussen een pelletkachel en een houtkachel betreft vooral de vlammen, het geluidsniveau en de bediening. Het fraaie vlammenspel in een houtkachel wordt vervangen door meer statische vlammen in de pelletkachel, waarbij ook het geluid van de ventilator komt om de warmte te verspreiden. Anderzijds wordt u bij een pelletkachel de moeite bespaard van het hout hakken en aansteken van het vuur. Het enige wat u hoeft te doen is de kachel te vullen met pellets en de technologie zal de rest doen. Een pelletkachel kan in het algemeen ongeveer 24 uur branden op één vulling – en vaak meerdere dagen zonder reiniging.   

In enkele gevallen, bijvoorbeeld bij de Aduro P2, zijn de ventilatoren vervangen door natuurlijke convectie, waardoor de hete lucht gelijkmatig in de ruimte wordt verspreid. 

Als u het comfort van houtpellets wenst en de mooie vlammen van hout in dezelfde kachel, is onze Hybrid-serie de juiste keus voor u. Deze serie combineert twee werelden op de meeste optimale wijze. Lees hier meer. 

Servicebeurt

Een pelletkachel heeft voortdurend onderhoud en een jaarlijkse professionele servicebeurt nodig. 

TOP