Onderhoud houtkachel

Pakking
Check regelmatig de rubberen pakking in de deur en aslade. Wanneer deze kapot/lek zijn, moeten ze vervangen worden.

Schoonmaken venster
Nat hout kan er voor zorgen dat er roetvlekken op het venster ontstaan. Deze kunnen gemakkelijk verwijderd worden met een vochtig doekje, die u even in koud as van de kachel dompelt.

Verbrandingskamer
Wanneer er krassen van meer dan een halve centimeter op de gele platen in de verbrandingskamer ontstaan, moeten deze vervangen worden. De houdbaarheid van deze platen hangt af van hoe vaak de houtkachel gebruikt wordt en hoe krachtig er gestookt wordt.
U kunt zelf deze platen vervangen, verkrijgbaar in een complete set. U kunt ook hele platen aanschaffen en de versleten platen kopià«ren. U kunt uiteraard altijd uw dealer raadplegen!

Leeg de aslade voordat deze helemaal vol is. Zorg ervoor dat er altijd een aslaag op de bodem van de houtkachel ligt. Deze aslaag zorgt voor isolatie in de verbrandingskamer en kan de houtkachel gemakkelijk aangestoken worden.

Schoonmaken van houtkachel
De buitenkant van de houtkachel kan schoongemaakt worden met een stofzuiger. Gebruik hiervoor een klein mondstuk of een opzetstuk met een klein, zacht borsteltje. U kunt ook de houtkachel afstoffen met een droog, zacht doekje. Gebruik geen alcohol of andere oplosmiddelen! Dit kan de verf beschadigen.

Reperatie oppervlak
Wanneer er krassen of slijtage op de houtkachel komen, kunt u deze behandelen met het originele Senotherm® spraylak. Verkrijgbaar in zwart en grijs bij uw dealer! Speksteen op uw houtkachel kunt u schoonhouden met wasmiddel en een harde borstel.

Onderhoud aan uw houtkachel mag ALLEEN uitgevoerd worden wanneer deze koud is!